Procedură de Înregistrare

Procedură de înregistrare domenii .ro, prin ICI-RoTLD: 

  • Trimiteți cererea de înregistrare prin formularul disponibil pe pagina de web a RoTLD, "Domenii .ro > Înregistrare Domeniu .ro";
  • Veți primi prin E-mail factura proformă cu instrucțiunile de plată;
  • Domeniul va fi activat numai după confirmarea plății de către bancă - nu se acceptă confirmări prin e-mail sau fax; 
  • După activare veți primi factura fiscală în format electronic, valabilă fără ștampilă și semnătură, cf. art. 319 din L227/2015 privind Codul Fiscal și pct. 98 din Normele de aplicare. Registrul nu își asumă responsabilitatea asupra corectitudinii datelor din formularul completat de dumneavoastră, referitoare la adresa E-mail de destinație a facturii fiscale. 


După trimiterea formularului de înregistrare domeniu .ro la ICI - ROTLD, domeniul va fi rezervat. Domeniul va fi activat numai după confirmarea plății de către bancă. Se confirmă că aceasta este o comandă fermă și plata făcută pe baza facturii proforme emisă de ICI este nereturnabilă după activarea domeniilor solicitate în această comandă. Factura fiscală va fi emisă în format electronic, valabilă fără ștampilă și semnătură, cf. art. 319 din L227/2015 privind Codul Fiscal și pct. 98 din Normele de aplicare.
Se verifică informațiile care sunt introduse în cererea de înregistrare înainte de trimiterea acesteia, deoarece după completare nu se mai acceptă modificarea datelor. O nouă cerere de înregistrare a numelui de domeniu .ro va fi posibilă numai după o perioadă de 32 de zile, când cererea actuală este ștearsă în mod automat, domeniul devenind liber pentru a fi înregistrat, conform regulii "Primul venit, primul servit".