Date cu Caracter Personal

Regulamentul General privind Protecția Datelor cu Caracter Personal (RGPD 2016/679) intră în vigoare pe 25 mai 2018. Pentru a ne conforma acestui regulament, ne-am adaptat procedurile și documentele, precum:

În calitate de Registru pentru domeniul .ro colaborăm cu registrari (parteneri) din toată lumea care oferă extensia .ro către utilizatorii finali. În contextul înregistrării, noi avem rolul de „operator” (data controller)  al datelor de înregistrare ale deținătorilor numelor de domenii. Registrarii procesează datele de înregistrare ale deținătorilor numelor de domenii în numele nostru, fiind „persoane împuternicite de operator” (data processor)  pentru acele date.

Acest flux de date se regăsește ilustrat in figura de mai jos:

Încă de la lansarea domeniului .ro, în anul 1993, am luat în serios rolul de operator de date cu caracter personal. În acest context, conform legislației naționale existente, ne-am notificat la Autoritatea Națională privind Protecția Datelor cu Caracter Personal, în Registrul de Evidentă ca operator de date cu nr. 10458. Mai mult, am dezvoltat o serie de măsuri pentru consolidarea securității  datelor cu caracter personal pe care le procesăm:

 • Stocăm datele cu caracter personal în servere amplasate în țara noastră, asigurând o securitate sporită a datelor;
 • Derulăm audituri interne regulate în baza unor parametrii definiți pentru a evalua securitatea datelor cu caracter personal;
 • Am desemnat un responsabil cu protecția datelor cu caracter personal (RPD);
 • Folosim un e-mail securizat pentru a transmite copii ale datelor cu caracter personal către persoanele vizate în momentul primirii solicitărilor de accesare a datelor.

Dacă doriți să înregistrați un nume de domeniu și sunteți îngrijorați cu privire la publicarea adresei dumneavoastră de e-mail personală, în momentul înregistrării puteți furniza o adresă funcțională care nu vă identifică în mod personal.

Dacă dețineți un nume de domeniu și sunteți îngrijorați cu privire la publicarea adresei dumneavoastră de e-mail personală, puteți contacta registrarul pentru a vă actualiza datele sau utiliza interfața de administrare on-line din cadrul site-ului nostru.

În anumite cazuri, este posibil să fim nevoiți să furnizăm anumite date personale ale deținătorilor de nume de domenii .ro în baza unui interes legitim din partea unei terțe părți (autorități publice, organisme naționale și internaționale) pentru îndeplinirea atribuțiilor lor, cu respectarea Regulamentului General privind protecția datelor cu caracter personal. Orice solicitare de divulgare va fi atent verificată înainte de a fi acceptată. Toate informările care vor conține o copie a datelor personale vor fi transmise într-o manieră securizată. Politica noastră de confidențialitate descrie aceste aspecte în detaliu.

Pe scurt, am adaptat RGPD după cum urmează:

 1. Informațiile afișate pentru persoanele juridice care dețin un nume de domeniu sunt:
 • Societate
 • Adresă
 • Oraș
 • Județ
 • Țară
 • Telefon
 • Fax
 • Adresă de e-mail
 1. Informațiile pentru persoanele fizice care dețin un nume de domeniu nu sunt afișate.

Deținătorii unui nume de domeniu .ro își pot vizualiza datele prin interfața de administrare on-line din cadrul site-ului nostru.

Dacă aveți întrebări legate de prelucrarea datelor cu caracter personal referitoare la domenii .ro, contactați-ne prin intermediul Formularului de Contact din site-ul nostru.