Cum se pot activa domeniile rezervate pentru administrația publică centrală și locală?

Un număr de domenii .ro au fost rezervate pentru administrația publică, centrală și locală, incluzând nume de localități și nume de instituții publice. Aceste nume de domenii sunt ușor identificate în baza de date WHOIS de la www.rotld.ro ca având textul "Rezervat pentru Administrația Publica Centrala si Locala" la nume deținător. Numele de domenii rezervate nu sunt funcționale, neavând nameservere atașate. Instituția publică îndreptățită să folosească un nume de domeniu rezervat va contacta Registrul de domenii ICI-ROTLD, prin formularul de contact de la www.rotld.ro, în scopul activării domeniului sau domeniilor pe numele ei. Personalul ICI-ROTLD va analiza solicitarea respectivă și dacă cererea este îndreptățită, va trimite cheia de autorizare necesară pentru accesarea formularului on-line de la:

https://rotld.ro/transfer-right-of-use/on-line-transfer-right-of-use-form/, pe care reprezentantul viitorului deținător îl va completa cu datele de contact ale instituției pe care o reprezintă.

După completarea și transmiterea formularului on-line de transfer, se va primi factura proformă aferentă. RoTLD va verifica datele deținătorului, iar dacă acestea corespund, se va face transferul dreptului de folosință a domeniului pe numele instituției respective, iar domeniul va deveni activ și va putea fi administrat on-line cu ajutorul interfeței de la www.rotld.ro, Domenii .ro, Administrare On-Line.