RoTLD > Domenii .ro > Ştergere Domeniu


Ştergere Domeniu

Ținându-se cont de noile reglementări cu privire la expirarea numelor de domenii internet .ro, deținătorii care nu sunt interesați să reînnoiască domeniile pe care le dețin, pot alege să nu achite contravaloarea serviciului de mentenanță, iar domeniile vor fi șterse de către ROTLD în mod automat conform ultimelor anunțuri disponibile în prima pagină la www.rotld.ro, la Știri recente.

In cazul in care detinatorul dreptului de folosinta al domeniului este o persoana juridica, solicitarea trebuie sa contina urmatoarele:

cererea de stergere conform modelului obtinut aici;
- copia certificatului de la Registrul Comertului al firmei detinatoare (sau un document similar pentru organizatiile ce nu sunt inscrise la Registrul Comertului);
- copia actului de identitate al persoanei care semneaza cererea.

In cazul in care detinatorul dreptului de folosinta al domeniului este o persoana fizica, solicitarea trebuie sa contina urmatoarele:

cererea de stergere conform modelului obtinut aici;
- copia actului de identitate al detinatorului.

In urma indeplinirii acestor conditii domeniul va fi programat pentru stergere peste un interval de 60 de zile de la data acceptarii si procesarii cererii, interval de timp in care domeniul este suspendat, iar acesta nu mai poate fi folosit.
Numai detinatorul domeniului poate solicita stergerea lui. Mentionam ca dupa stergere, domeniul nu va mai functiona si va putea fi inregistrat de alta persoana conform regulii 14, "primul venit, primul servit".


*Formularul tipizat online se completează cu toate datele necesare, se introduce codul de securitate, urmând generarea cererii de ștergere a numelui de domeniu .ro. După descărcarea cererii de ștergere, aceasta se tipărește și se semnează. Pentru acceptarea cererii, accesați link-ul specificat la finalul mesajului, trimis de către RoTLD și încărcarcați documentele solicitate (cererea scanată și semnată, precum și a celorlalte documente însoțitoare menționate mai sus).